ett steg i taget...

Alla inlägg under augusti 2010

Av Emma - 17 augusti 2010 20:34

Är lite ledsen och besviken samt är oerhört trött på dessa j*la smärtor. Men som man säger "Gud straffar vissa direkt" och "man får som förtjänar".  



v 2

Av Emma - 16 augusti 2010 13:52

Alltså vecka 2 efter semestern. Fortsatt ganska lugnt på jobbet och nästan alla är tillbaka från semestern. Dock börjar jag denna veckan med att vara sjuk. Halva natten med kramper, sedan gick jag ändå iväg till jobbet som jag brukar. Men denna gången gick det inte alls. Testade ändå med Tens, men det funkade inte alls så kl 11 åkte jag hem. Så nu ligger jag i soffan med värmekudden. Nu framåt eftermiddag har de värsta kramperna börjat släppa, hoppas de släpper helt snart för senare ska jag och två kompisar till blomsteraffären. Vi ska fixa en blomma till begravningen på fredag.


För övrigt är allt som vanligt. Allt flyter på och det är fullt upp, därför jag inte hunnit blogga, höra av mig eller ngt. Men, men, så är det ibland.

I helgen var det sommarfest på Elins bakgård, slutade med att vi nog var en 20 personer. Kul! Blev Flurran sedan och som vanligt en rolig, men sen natt. När man kom hem igen somnade man gott på kudden.

Av Emma - 11 augusti 2010 16:44

Sitter på jobbet och fördriver tiden. Väntar på att Stina säger: Nu går vi hem.

Haha, det där lät kanske lite fel. Stina bestämmer inte mina arbetstider, men jag ska hem till henne direkt efter för massage och fika. Just det ja, in till en patient först och ta bort värmen under hennes rygg. Sista för idag.


Sen blire förbi ica på hemvägen då brödet och margarinet är slut. Ska baka rabarberpaj inför mysfikat med tjejorna imorrn.


Sen hoppas jag på sömn inatt. Håll tummarna för mig!


<3

Av Emma - 6 augusti 2010 21:11

Ja, då har mna haft 3 veckor semster. Har vart redigt gött. Två av dem spenderades på Irland och nu, den sista veckan är jag som sagt i Jönköping. Imorrn åker jag tillbaka till Uppsala, blir skönt att få söndagen hemma och ladda inför jobbet på måndag. Om jag orkar blire nog ngr lägenhetsvisningar också, samt träffa M :).


Idag har jag målat fönsterlisterna hemma på huset hos föräldrarna, nästa år ska pappa måla hela huset igen. Är redan 10 år sedan sist och då var det jag som målade hela huset, men då bodde jag ju hemma. Får se om jag kommer hem ngn helg och hjälper pappa och målar. Idag har vi också spelat äventyrsminigolf och ätit räkmacka på Tabergs topp. Lagom att spela mellan kvällsskurarna. Och det som var så fint väder på dagen, sen framåt 16 började det ösregna. Iofs lite mysigt.

Nu sitter vi och degar i soffan och tittar på en otroligt dålig film. Så många kanaler, men ändå inget och kolla på. Mamma och jag spelar dubbelpatiens istället.


Igår tömde jag förrådet och fick låna farfars garage till mina prylar. Passade på att rensa så det blev en sopsäck med skräp och 1½ med gamla kläder och prylar som ska lämnas till klädinsamligen. Bra att flytta ibland, för då passar man på att rensa bland sina grejer.


I onsdags träffade jag Emelie och åt lunch med henne sedan fikade jag med Emma och följde sedan med henne hem för att se lägenheten. Trevlig dag med två fina vänner <3.


Ja, de var en snabbuppdatering av veckan. Berättar lite smått vad som har hänt bara. Men det har vart en bra sista semestervecka hemma hos föräldrarna, men det ska bli skönt att komma hem också, där man har sina grejor.

Dumt, men sant - Saknar dig! <3


Här kommer lite bilder från Tabergs topp (minigolf och räkmacka).

            


Och så en bild på vår efterätt idag: Jordgubbar, hallon och blåbär - Mums!

  

Av Emma - 3 augusti 2010 23:13

Ja, de är konstigt det. Hemma har jag bara basutbudet  och då finns det ofta inget och kolla på. På dagarna kan man iallafall sätta på barnkanalen, jag älskar teckat. Just nu är Fifi och blomsterlökarna min favorit. Men nu på kvällen kan man inte ens se tecknat (knappt). Inte barnkanalen iallafall. Hemma hos mina föräldrar kryllar det av kanaler, det finns massor, men ändå finns inget och titta på. Så just nu sitter jag och tittar på Fred Flinta och chattar med Mr O på msn. Mor och far har gått och lagt sig, ska nog göra detsamma snart för snart dör batteriet på datorn ändå. Ska nog lägga mig och läsa. har börjat på en ny bok igen, har iofs läst den innan, men vill ju läsa den nu igen när jag besökt områderna som boken utpselar sig. Boken handlar nämligen om en fattigfamilj i Limerick, en självbiografi.


Så godnatt då!  

Av Emma - 2 augusti 2010 20:00

...och jag är redan trött, hur kommer sig detta? Haha :P.

Diskmaskinen är på, jag är mätt, matlådorna är färdiga och ska in i frysen när de svalnat och jag sitter och degar i soffan och kollar på 2 ½ men, saknar en viss person (idiotiskt nog), men kan inte hjälpa det. Den personen är långt borta just nu, säkert därför saknaden är något större än vanligt. 


Borde väl packa klart, kom precis på att jag skulle ta me ett par extra linser för färgning också. Lika bra jag lägger ner de nu när jag kommer ihåg det, kanske ska ta två par när jag ändå håller på... så nu vart de nerpackade.

Blommorna är vattnade och mini-datorn samt mp3n står på laddning så jag klarar resan imorgon. Det sista blir att slänga soporna och ngr kartonger som står och skräpar.


  

Källa: http://www.elmia.se/Global/Elmia/images/jonkopingflygbild.jpg


-------------------------------------------------------------------------------------------------

Idag har jag bokat akut tandläkartid...usch. Ska dit på måndag eftersom jag åker iväg imorrn.  

Har också vart på blodgivningen och kollat blodvärdet och sedan var jag och hälsade på mitt förra jobb i Enköping.

Av Emma - 1 augusti 2010 21:02

Även om min käre väns älskade mamma inte avled av cancern skickar jag ändå en gåva till cancerfonden, i hennes minne.

  


R.I.P

Du är otroligt saknad av alla som fick äran att lära känna dig.

Dikten som står på dödsannonsen - så fin.


 

   

  

Av Emma - 1 augusti 2010 20:25

Ja, kanske dags att uppdatera efter resan. Jag kom hem i fredags och har haft det jättebra på Irland. Men som man säger - Borta bra, men hemma bäst!

Det jag saknat mest är en säng och en lång varm dusch (med stark stråle). Tänka sig vad svaga strålar de har i utlandet. Vi har det bra i Sverige ;).

Här kommer lite bilder. Finns massor mer, men det är på tok för många att ladda upp här. Ni som träffar mig sedan får gärna se bilderna på datorn så ska jag berätta mer ingående om resan :).

-------------------------------------------------------------------------------------------------

På en liten skogstur. Sara, Linda, Hanna och Anders bakom Hanna.



Klättra måste man ju också göra, synd bara att vi inte hade säkringar med så vi kunde komma ännu högre upp :). Här slog jag även i huvudet, när jag skulle titta ut i ett fönster - Aj, aj....haha - Klumpemaja! (kan för övrigt meddela att den butiken jag besökte mest under denna resan var: Apoteket!)

  


Cliffs of Moher, snacka om maffig promenad på 1 mil (en väg) längs med stupet.

                                                  
                              Sara och Linda.

         


På Cliffs of Moher - "Är detta en bra plats att äta lunch på? Med stupet bredvid, inte enligt Anders som vill sitta där han inte ser stupet (höjdskräck). Dock blåste det lite för mycket här, så det blev en annan plats med lä, bredvid stupet ;).

   


I Galway och äter mumsig mjukglass med kolasås. Lägg märke till min fina påse vid Saras fötter.

   


Dessa söta djur (får och kor) fanns det massor av, överallt, varstans.

        


Söta små gåsar (heter det så i flertal) på en privat tomt.

   


Vacker utiskt. Kommer inte ihåg vad platsen heter. Uppdaterar om det.


-------------------------------------------------------------------------------------------------

Imorrn blire Enköping bara för en timme, ska passa på samtidigt att hälsa på gamla jobbet. Men innan det blire blodgivning. Dags att kolla blodvärdet igen.

På tisdag åker jag till Jönköping, får se när jag kommer hem till Uppsala igen. I Jönköping blire att rensa lgh/förrådet eftersom den är till salu samt lite småutflykter. Men såklart ska jag umgås med mor och far, träffa Emelie och Emma och kanske några andra kompisar :).

Ovido - Quiz & Flashcards