ett steg i taget...

Direktlänk till inlägg 9 augusti 2011

Massakerna i Norge

Av Emma - 9 augusti 2011 23:09

Sitter och kollar på en dokumentär på Discovery Channel. Som ni nog förstår på rubriken handlar den om massakern i Norge, den 22e juli, då Anders Breivik dödade 8 personer på regeringskvarteren i Oslo samt 69 personer på ön Utöya - totalt 77 personer. Samt de 96 st personer som fick allvarliga skador.


En intressant dokumentär där experter diskuterar tankegångarna hos den man som genomförde detta dåd, fredagen den 22 juli 2011. Även vittnen berättar om händelserna kring bombattentater och skottlossningen i Norge.


Ett terrordåd som beskrivs som det värsta sedan andra världskriget. Att en enda person kan påverka en hel värld på detta sätt. På en enda dag har en enda man startat ett nytt 11 september. Resultat av en sjuk mans hjärna. Att han fått ta sådan lång tid på sig att förbereda detta, utan misstankar, hittat på internet hur man gör en bomb med konstgödsel som en ingrediens, så som IRA gjort i åratal. Internet kan vara något bra, men också ledasom synes dåliga saker. Man kan verkligen hitta ALL information på internet.


Men vad var motivet?

Personlighetsstörning?

Galenskap, ja, men var/är Breivik galen? Allt gick enligt hans plan, så som han ville.


Enligt källor betraktar Breivik mångkultur som rasism. En hjärna bakom revoluation. Breivik uttalar sig via sin advokat; han beklagar att det han gjorde var nödvändigt, att västvärlden borde väckas. Att västvärlden inte ska koloniseras av muslimer. Han erkänner sig inte något brott.


Men som dokumentären också säger: Är Breivik verkligen ensam som han påstår?


-----------------------------------------------------------------------------------------------------


Världen har efter detta enats och blivit starkare. Oavsett bakgrund, religion, kultur, hudfärg står vi tillsammans, mot rasism och terror.

 

Jag skänker ytterligare en tanke till de som drabbats och till dess närstående.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma - 7 april 2012 23:19


" Jag är med och tävlar inne hos Elina om ett presentkort från Cutiepie.se".   ...

Av Emma - 7 april 2012 23:13


"Jag tävlar om ett paket namnnappar från namnnappen.se inne hos Elina"     ...

Av Emma - 7 april 2012 23:00

Alla hos bloggmamman Annika med sina 5 barn. Direktlänk: http://nilssonpettersson.blogg.se/category/pagaende-tavlingar.html   Tävling 1: Krypmuddar från Kalle Kryp   Tävling 2: Saker från Kläppi         ...

Av Emma - 29 oktober 2011 20:17


 

Av Emma - 16 oktober 2011 17:24


"Jag tävlar om ett presentkort värt 200kr hos Babyfiltar.com, hos Familjen Pettersson. Tävlingen hittar du HÄR"     ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se