ett steg i taget...

Direktlänk till inlägg 11 oktober 2011

Motgångarnas dag

Av Emma - 11 oktober 2011 20:09

Man ska inte jubla för tidigt, men jag har iallafall fått 4a bra månader, Sprutan Enanton var inte sprutan från himmelriket, inte särskilt länge iallafall. Jag är nu sämre i min endometrios. Har misstänkt något i över en vecka, haft mer ont i magen och i alla lederna i kroppen. Lite andra saker också som jag inte vill nämna här.

Idag var jag hos gyn, det var inte inbillning, endon har tagit grepp igen - ny cysta, massa bukvätska och det verkar som om höger sida av tarmen har växt fast i höger äggstock och livmoder (sammanväxningar).

För en stund var jag nästan redo att ge upp, luften gick ur mig efter det besöket, men när jag kom till jobbet kom en vän på besök och jag fick prata av mig lite, det behövdes <3.

Ny medicin, en liknande medicin som sprutan fast i tabletter och starkare. Hormonspiralen ska vara kvar tills vidare och en MR (magnetröntgen) är beställd. Medicinen är ny i Sverige och därför går den inte på högkostnadskortet, det är "tunga" pengar. För min sjukdom och de mediciner jag måste ta (köpa) bör jag jobba heltid för att få ekonomin att gå ihop. Men just för min sjukdom kan och orkar jag inte jobba heltid. En ond cirkel.


Jag får vara glad för den tid som varit - jag har haft ett liv utanför jobbet utan att däcka när jag kommer hem. Har gått upp till 85% från 75% och skulle börja jobba extra som undersköterska. Jag har börjat sjunga i kör och kunnat träna.

Men pga. min ledsmärta har jag inte kunnat träna på över en vecka.

Nu ska en dag tas i taget. Jag ska kunna jobba 85%, det är liksom bara en halvtimme extra av dan. Jag kanske inte kan träna så mycket igen, men förhoppningsvis kunna fortsätta vara med i kören.


Nu är det bara att hoppas att jag inte blir ännu sämre, eller att jag får jobbiga biverkningar av den nya medicinen så gör att jag inte kan leva ett "normalt" liv.


Ja, det var en motgångars dag idag.


 

 
 
Elin

Elin

11 oktober 2011 23:49

Jag är verkligen jätte ledsen gumman! Usch, det här är inte roliga nyheter inte. Satan också! Jag som verkligen hoppades på att du skulle bli bättre du också. Jag håller tummar och tår att denna nya behandling ska funka bättre för dig. Men du är så stark som ändå tänker positivt, att du fått ladda energi lite, du är en fantastiskt tuff tjej! Men du gör rätt som ventilerar och gråter ut eller pratar ut. Ut med det bara!

Jävla skit Endo! Jag önskar vi kunde döda den en gång för alla!

Jätte mycket kärlek och en gigantisk kram!

Din Systeryster

http://endoelin.blogspot.com

Emma

12 oktober 2011 19:43

Tack söta systeryster!
Pratade med en annan systeryster idag, och det känns bra att även prata ut med en som på ett ungefär vet hur det är. Så enkelt att berätta utan att berätta detaljer, att man bara säger "jag vet va du menar".

Ta hand om dig! Heja Entanton för din skull.

Massa kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma - 7 april 2012 23:19


" Jag är med och tävlar inne hos Elina om ett presentkort från Cutiepie.se".   ...

Av Emma - 7 april 2012 23:13


"Jag tävlar om ett paket namnnappar från namnnappen.se inne hos Elina"     ...

Av Emma - 7 april 2012 23:00

Alla hos bloggmamman Annika med sina 5 barn. Direktlänk: http://nilssonpettersson.blogg.se/category/pagaende-tavlingar.html   Tävling 1: Krypmuddar från Kalle Kryp   Tävling 2: Saker från Kläppi         ...

Av Emma - 29 oktober 2011 20:17


 

Av Emma - 16 oktober 2011 17:24


"Jag tävlar om ett presentkort värt 200kr hos Babyfiltar.com, hos Familjen Pettersson. Tävlingen hittar du HÄR"     ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se