ett steg i taget...

Senaste inläggen

Av Emma - 5 juni 2011 22:26

...på ledigheten. Skulle inte vara dumt med lite till, men om lite mer än två veckor blire fem dagars ledigt till (midsommar) och i slutet av juli och början av augusti tre veckors semester. Sommar är det!


Sitter nu och kollar på en film, en som jag aldrig sett förut...haha. Klart jag har sett den förut, filmen är "Shall we dance" med Richard Gere och Jennifer Lopez.

Flisan har ett bra tag legat i mitt knä, alldeles utslagen och nu har hon flyttat på sig så hon istället ligger bredvid mig i soffan. Vi kom hem igår eftermiddag, fick skjuts till Enköping och tog tåget därifrån. Flisan har varit så duktig både på resan till Katrineholm och hem från Enköping. Hon var även mycket duktig i husbilen, men hemma är hon såklart som hon brukar - min älskade katt.


Imorrn, sista dagen på ledigheten som sagt. Måste handla lite mat inför veckan och laga matlådor. Kommer att bli mycket på jobbet i veckan. De första har gått på semester, och semestervikarierna kommer. Jag har gått upp till heltid, vilket jag ska jobba juni, juli och augusti. På tisdag blir näst sista besöket hos sjukgymnasten och på torsdag ska jag till kuratorn. Måste ringa tandläkaren med, lite småproblem efter de drog ut visdomstanden. Det är fortfarande ömt och ibland blöder det. Lika bra att kolla upp.

Av Emma - 3 juni 2011 18:39

Det finns ett ställe som heter Löt, eller enligt kartboken finns det tre - ett i Småland, ett i Uppland och ett Sörmland. Kanske det finns fler. Iallafall, vilket är vi i? Vi är i det som ligger i Sörmland.

Går man ner till vattnet (Mälaren), ca 200 meter ser man Strängnäs domkyrka, är det en domkyrka eller en vanlig? Mamma tror att det är domkyrkan.

Mälaren var iskall, så jag gick bara ner i vattnet till knäna. Men jag erkänner, i denna värmen var det lockande med ett bad, men fy inte i den kylan. Man har blivit en badkruka på äldre dar.

Det är jag, Flisan, mor och far som är här. Pappa står vid grillen, Flisan sover, mamma fixar resten av maten. Jag är hungrig.

Jag och Flisan åkte i morse till Katrineholm där mina föräldrar hämtade upp oss med husbilen. Jag ville göra en utflykt med Flisan för att se hur hon reagerar på att åka tåg/buss. Det gick bra, men visst var hon lite orolig i början för hon trodde nog hon skulle till veterinären. Så innan när hon vart tvungen att gå in i buren, har det ju vart till veterinären så inte konstigt att hon blev orolig. Så nu får hon en annan erfarenhet i samband med buren.

Nästa gång vi ska åka är det ju längre, hem till Jönköping 40 mil. Men då tar vi bilen, enklast så.


Nu ska jag gå och mysa med Flisan och hjälpa till med maten.

Av Emma - 1 juni 2011 20:14

Jag behöver lite ledigt, så dessa dagar kommer lämpligt. Jag ska mest ta det lugnt och mysa med Flisan, sovmorgon såklart. På fredag ska jag och Flisan på en liten utflykt.


Idag tog jag min andra spruta (enanton). Det stack till lite smått, sen fick jag ett fint plåster och så gick jag tillbaka till jobbet. Var en lugn dag idag, slutade vid 13. Sen gjorde jag lite ärenden och köpte med mat hem. Somnade i soffan, nu ska jag se om det finns ngt bra på tvn. Ska ta mig lite kvällsmat också och dricka en kopp te. Står en kopp framför mig, med indiskt te. Så underbart gott.


Igår sprang jag blodomloppet, vi var sponsrade av kommunen och hade på våra rosa kommuntröjor - jag tycker inte om rosa, men men.

Jag valde 5km sträckan, är lagom tycker jag. Är tråkigt att jogga/springa ändå. Jag har alltid vart snabb korta sträckor - en sprinter, aldrig haft tålamodet att springa ngr långlopp.

Men jag tog mig runt, joggade hela tiden, gick bara när jag drack vätska på vägen. Visst tog det tid att ta sig runt, ca 40 minuter, men huvudsaken var att jag joggade hela tiden så jag är nöjd. Är stolt och glad över mig själv.

Med tanke på vätskepausen på vägen, var det endast ett stopp, efter halva sträckan, vilket var på tok för lite i den kvava värmen.

Jag var på väg att få ett migränanall i slutet så kollegorna hjälpte mig när jag kom i mål, jag tog en migräntablett och sen la jag mig ner och vilade lite. MEN, inga magsmärtor -Yeh! Kan inte fatta att jag kunde motionera, och så länge och inte fick ökad smärta. När det hände sist, vet jag ej. 

Av Emma - 24 maj 2011 20:11

 
Av Emma - 24 maj 2011 17:54

Antingen är det sprutan som hjälpt eller akupunkturen, kanske en kombination av båda. I vilket fall som helst har jag inte lika ofta de hemska smärtorna som tidigare kom 3-4 gånger i veckan. Hell yeah! Nu ligger de oftast på 3-4 i vas-skalan. Jag tror jag aldrig kommer att bli smärtfri, men hanterbar smärta är jag klart nöjd med.

Var i måndags hos läkaren på endokliniken, det var 3-månadersbesöket efter operationen. Ultraljudet ua, inga cystor (när hände det sist?!), och slemhinnan var tunn och fin. Att livmodern inte såg normal ut och äggstockarna knappt syns är inte till stor vikt i nuläget, äggstockarna är så små just för att jag är i klimateriet. Läkaren skrev därför ut några sprutor och östrogenplåster till, så att jag klarar mig över sommaren. Jag ska iallafall ge sprutorna 3 månader, och under de 3 månaderna kan allt hända. Bara inte biverkningarna blir värre, för just nu kan jag hantera dem. Endast migränen som kommer i snitt 1-3 ggr/v är besvärlig, men läkaren skrev ut lite migräntabletter mot detta så jag kan behandla när första symtomen kommer och innan migränen sätter igång på fullt.


Nästa onsdag ska jag ta spruta nr 2.


Igår hade jag även ett litet snabbbesök hos kuratorn eftersom hon har sitt kontor på samma ställe som läkaren, men då den tiden bara var 30 minuter så bokade vi in en ny tid om 2 veckor. På torsdag ska jag även till sjukgymnasten, efter 6 akupunkturberhandlingar ska de nu trappas ner, nu blir det 1.5 vecka emellan.


Igår var jag också hos tandläkaren, drog ut en av mina visdomständer som krånglat sen i juni förra året. Även om själva sprutorna och utdragningen inte var rolig så slipper jag nu problemen med ständig inflammation i tandköttet. Visdomstanden var mycket envis, med tre starka rötter spretandes åt tre håll. Tandläkaren kämpade i 30-40 minuter innan tanden äntligen släppte. Usch! Men nu är det över (kanske för denna gång). Har svårt att tugga, men det går om det inte är för hårt. Kvällsmaten igår blev därför polentagröt och lunchen idag havregrynsgröt. Undra vilken gröt jag ska välja ikväll, kanske molinogröt. Manna är ju gott, men har inte mycket mjölk hemma. Måste till affären imorrn, ska då även köpa en lott till mors dag och skicka med posten till min kära mor <3.


Hade tänkt lägga ut en bild på tanden, men för er känsliga läsare skippar jag detta. Ja, jag fick med mig tanden hem...haha.


Idag har vart en kaosdag, ska inte gå in på varför. Men nu glömmer vi denna dagen!

Tur att man iallafall har underbara kollegor som muntrar upp en, och tack I som påminde mig om fredagens händelse. Jag hade totalt glömt att jag lovat bort mig. Jag måste vara nogrannare att skriva i båda kalendarna så att jag inte glömmer - jobbets och den privata.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Oj, vad det blåser ute!

Av Emma - 12 maj 2011 21:10

 

 

Av Emma - 12 maj 2011 19:04

Tänkte bara skriva en snabb uppdatering, men internet är världens segaste. Är hemma i Jönköping om ca 35 minuter. Hoppas nu allt flyter på sista biten också. Åker på e4an längs med Vättern med utsikt över Visingsö, fin vy, som iofs vore bättre om det vart sol.

Jo, det är sant. Ännu en gång lämnar jag ett soligt Uppsala för ett regnigt Jönköping, haha. Tur jag tog med regnjackan. Jag ser det dock positivt, pollen minskar om det regnar. Fast jag erkänner, jag hade önskat sol så man då kunde sitta/ligga ute i föräldrarnas trädgård och bara va. Den möjligheten har man ju inte på samma sätt när man bor i lägenhet. Hade sett fram emot att hjälpa mor och far i trädgården också, men men, inget att göra åt.

Jag har ju på jobbet idag pysslat i trädgården - planterat och rensat rabatten. Avslappnande jobb, men svett vart man. Och fräknarna börjar synas i mitt ansikte. En del av våra kära vårdtagare var också med, en del planterade, andra oljade möbler. Sen var det självklart en liten mysig avslutning i skugga med kaffe/te och bullar. Man har det bra på jobbet, kan ju inte klaga. Eller det kan jag, en av avdelningarna har calici, alltså vinterkräksjukan (dumt namn!), stackars de drabbade (och omvårdnadspersonalen) - skänker dem en tanke, Krya på er!


Annars då!

Jodå, 1 vecka i klimateriet. Och det märks. Lite symtom har jag fått, men så länge de inte blir värre kan jag stå ut och jobba på.

Kan ju rabbla upp lite symtom, ni bryr er säkert inte, haha. Men det är bra för mig att kunna gå tillbaka och minnas hur det var. (Jag tror iallafall att det har med endo-sprutan att göra, vad kan det annars vara?!) 

 • Migrän/huvudvärk
 • Ont i leder, främst fotleder
 • Mag-/ryggont (inte mkt mer än vanligt iofs)
 • Oregelbundna blödningar
 • Trötthet
 • Allmäna pms-besvär
 • Urininkontinent (till viss del)
 • Sköra naglar
 • Vallningar/svettningar

..................................................
...............................................

Jo,internet la ner, men jag hann spara inlägget. Nu är klockan snart 21 och jag är hemma hos föräldrarna. Ska avsluta inlägget nu.


Symtom vare ja:

 • Illamående
 • Sjukdomskänsla
 • Feber

Men det är tur att jag inte har alla symtom samtidigt. De kommer och går så att säga. Den jobbigaste biverkningen som vart är dock migrän (huvudvärk). Östrogenplåstret byts två dagar i veckan - tisdagar och lördagar. Kan ju bero på detta plåster att jag inte ligger deckad i klimaterie-symtom x10.


Tack och hej för mig (för denna gång).

Saknar Flisan.
Av Emma - 7 maj 2011 23:47

Våren har kommit tillbaka :D


 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se